Koridore grade i radnici na crno

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Mar.2015, 13:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koridore grade i radnici "na crno"

U nadzoru koji je Inspektorat za rad izvršio 3. marta na gradilištima Koridora 10 i 11, u šest okruga, od ukupno 632 zatečenih, otkriveno je 18 radnika "na crno", a njih 614 ima ugovore o radu i ugovore o obavljanju privremenih i povremenih poslova, saopštilo je danas Ministarstvo rada.

Nadzori su obavljeni u 91 preduzeću koja izvode radove na tim gradilištima.

Inspektori rada su doneli 15 rešenja o otklanjanju nepravilnosti u radnim odnosima i naložili poslodavcima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zasnivanje radnog odnosa sa zatečenim licima, kao i otklanjanje ostalih nepravilnosti.

Podneta su četiri zahteva za pokretanje prekršajnog postupka protiv poslodavaca, kao i jedan zahtev za pokretanje prekršajnog postupka u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu.

U oblasti bezbednosti i zdravlja na radu, inspektori rada su doneli ukupno 14 rešenja za otklanjanje nedostataka, navodi se u saopštenju.

Jedno rešenje je doneto o zabrani rada zbog neosposobljenosti zaposlenog za bezbedan i zdrav rad.

Zbog rada "na crno" i inteziviranja građevinskih radova u predstojećem periodu, inspekcija rada će kontinuirano nastaviti pojačane nadzore na gradilištima Koridora 10 i 11, kao i na drugim gradilištima u Srbiji, najavljuje Ministarstvo rada.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Na gradilistima Koridora 10 i 11 otkriveni radnici "na crno"

Izvor: Blic, 05.Mar.2015

Inspektorat za rad je na gradilištima Koridora 10 i 11, u šest upravnih okruga, otkrio 18 radnika koji su radili "na crno", saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja...Inspektorat za rad je nadzor sproveo 3. marta, na gradilištima je zatečeno 632 radnika, a 614...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.