Kontrola radova na pruzi BG-PA

Izvor: B92, 21.Dec.2014, 10:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kontrola radova na pruzi BG-PA

Ministar saobraćaja Zorana Mihajlović i generalni direktor Ruskih železnica Vladimir Ivanovič Jakunjin sutra će obići radove na izgradnji pruge Beograd-Pančevo.

Kako je saopšteno iz resornog ministarstva, Mihajlović i Jakunjin će na železničkom stajalištu "Krnjača" prisustvovati polaganju novih koloseka, u okviru modernizacije pančevačke pruge koja se finansira sredstvima ruskog kredita.

Rekonstrukcija, izgradnja i modernizacija drugog železničkog koloseka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na 15 kilometara dugoj deonici Pančevački most-Pančevo Glavna, na železničkoj magistrali Beograd Centar-Pančevo Glavna-Vršac- državna granica sa Rumunijom, prvi je projekat iz ruskog državnog izvoznog kredita za modernizaciju srpskih železnica, koji je počeo da se realizuje 25. marta 2014.

Vrednost posla je oko 91 miliona dolara, od čega se oko 78 miliona dolara obezbeđuje iz ruskog kredita, a oko 13 miliona dolara, odnosno 15 odsto vrednosti kredita obezbeđuje država Srbija.

Izvođač radova je ruska kompanija "RŽD Internešenl", čiji su osnivač Ruske državne železnice, a koja je zadužena za realizaciju ruskog kredita za modernizaciju železnice u Srbiji.

Nakon početka polaganja novih koloseka u železničkom stajalištu "Krnjača", potpredsednica Vlade i generalni direktor Ruskih železnica će obići Osnovnu školu "Vasa Živković" u Pančevu.

Kompanija "RŽD Internešnl" je pomogla ovoj školi tako što je rekonstruisala objekat i renovirala školske prostorije, uključujući učionice nižih razreda i đačku kuhinju, rešila problem kišne kanalizacije u unutrašnjem školskom dvorištvu i nabavila novu sportsku opremu za fiskulturnu salu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Počelo polaganje koloseka u stanici Krnjača

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Dec.2014, 02:26

U prisustvu direktora Ruskih državnih železnica Vladimira Jakunjina i potpredsednice Vlade Srbije Zorane Mihajlović u železničkom stajalištu Krnjača danas je počelo polaganje novih koloseka u okviru modernizacije po specijalnoj ruskoj tehnologiji, što će omogućiti kretanje vozova brzinom...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.