Kondom patrola danas i sutra u Novom Sadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Nov.2015, 07:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Kondom patrola" danas i sutra u Novom Sadu

U susret danu borbe protiv HIV-a i AIDS-a, koji se obeležava 1. decembra, volonteri i volonterke Omladine JAZAS-a danas i sutra obilaziće novosadske klubove u večernjim satima i anketirati posetioce na temu bezbednog seksa.

"Kondom patrola" je jednostavna ali slikovita akcija koja ima za cilj da skrene pažnju javnosti na značaj prevencije HIV-a, ali i da uvid u to kako se mladi odnose prema seksu.

Seks je nešto o čemu se i danas nedovoljno govori, nešto na čiji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pomen se većina ljudi crveni i oseća neugodno, pa mladi ostaju uskraćeni za znanje koje je od izuzetnog značaja za njih i njihovo zdravlje. Prerano i često neodgovorno, mladi stupaju u seksualne odnose, što donosi i kobne posledice, navodi se u saopštenju organizatora.

Jedna od njih je i bolest SIDA (AIDS), koja je prvi put je otkrivena u SAD-u 1981. godine kod mladih, do tada potpuno zdravih muškaraca, homoseksualaca. U kratkom vremenskom periodu postala je problem čitavog sveta.

Akcija "Kondom patrola" realizuje se u saradnji sa novosadskim ugostiteljima.

Omladina JAZAS-a je nevladina, neprofitna, humanitarna organizacija osnovana 1994. godine sa ciljem da se bavi prevencijom HIV/AIDS-a i pružanjem psihosocijalne pomoći ljudima koji žive sa ovom bolešću. Informacije o aktivnostima Omladine JAZAS-a Novi Sad mogu se pratiti na njihovoj zvaničnoj Facebook stranici.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"Kondom patrola" u novosadskim klubovima

Izvor: NoviSad.com, 28.Nov.2015

"Kondom patrola", odnosno volonteri i volonterke Omladine JAZAS-a, uz podršku novosadskih ugostitelja, obilaziće danas i sutra novosadske lokale i anketirati goste na temu bezbednog seksa..

Nastavak na NoviSad.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.