Komisija za zaštitu konkurencije obrađuje kupovinu Ikoma

Izvor: RTS, 27.Sep.2016, 12:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komisija za zaštitu konkurencije obrađuje kupovinu Ikoma

Predsednik Komisije za zaštitu konkurencije Miloje Obradović rekao da je Srpska kablovska mreža SBB prijavila komisiji nameru da preuzme Interaktivne kablovske objedinjene mreže (IKOM) i da se trenutno čeka dopuna dokumentacije koja je podneta kako bi taj predmet mogao da se obradi.
Miloje Obradović je novinarima u pauzi Međunarodne konferencije Regionalnog centra OECD za zaštitu konkurencije na temu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << "Javno zastupanje politike konkurencije" dodao da će taj predmet biti obrađen u skraćenom postupku koji traje 40 dana ili u ispitnom postupku po službenoj dušnosti, zavisno od utvrđenog učešća na tržištu.

"U ovom postupku poštuju se pravila Evropske unije, ali i pravila Komisije za zaštitu konkurencije Srbije. Tražili smo dopunu predmetne dokumentacije o stanju na tržištu telekomunikacionih usluga, pre svega Beograda", naglasio je Obradović.
Dodao je da će Komisija za zaštitu konkurencije efikasno rešavati ovaj predmet, kao što je radila i sa svim ostalim do sada.
"Naš je zadatak je da kupcima ponudimo mogućnost izbora i cenovnog i dobavljača, odnosno da ima što veći izbor, što kvalitetniji proizvod, a što nižu cenu", ukazao je Obradović.
Polovinom septembra je objavljeno, ali nije precizirano za koji je iznos SBB kupio IKOM, i kako je tada navedeno, tom kupovinom SBB je postao jedan od najvećih telekomunikacionih operatera u jugoistočnoj Evropi.
Komisiji za zaštitu konkurencije 13. septembra je upućen zahtev koji treba da utvrdi da li postoji mogućnost da tim preuzimanjem kablovskog operatora dođe do zloupotrebe dominantnog položaja na tržištu.
SBB je u Srbiji vodeći operator digitalne i analogne kablovske televizije, širokopojasnog interneta i fiksne telefonije, a IKOM u Srbiji posluje više od 10 godina.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Komisija za zaštitu konkurencije obradjuje kupovinu IKOM-a

Izvor: Beta, 27.Sep.2016

Predsednik Komisije za zaštitu konkurencije Miloje Obradović izjavio je danas da je Srpska kablovska mreža SBB prijavila komisiji nameru da preuzme Interaktivne kablovske objedinjene mreže (IKOM) i da se trenutno čeka dopuna dokumentacije koja je podneta kako bi taj predmet mogao da se obradi.On...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.