Kolektor dio proizvodnje seli u Laktaše i Novi Sad

Izvor: SEEbiz.eu, 10.Okt.2015, 08:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kolektor dio proizvodnje seli u Laktaše i Novi Sad

LJUBLJANA - Slovenska grupa Kolektor iz Idrije je sa švicarskom tvrtkom Micro Motor dogovorila prijenos proizvodnje u Idriju.

U novoj kompaniji Kolektor će imati 51 posto, Švicarci 49-posto udjela. Dio otkupne cijene će se namiriti odmah, a ostatak u 2017. Otkupna cijena - u rangu od nekoliko milijuna eura - odredit će se na temelju uspjeha prijenosa proizvodnje. Švicarska tvrtka godišnje stvara oko 10 milijuna eura prihoda, a s prijenosom proizvodnje u Sloveniju, Idrija >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << će otvoriti 50 novih radnih mjesta.

Budući da će se proizvodnja obavljati u Idriji, dio tekuće proizvodnje Kolektora će se preseliti, piše slovenski list Finance.

"Politika naše tvrtke je da svaki proizvod proizvodimo na mjestima koja su najprikladnija. Proizvode s nižom dodanom vrijednošću proizvedimo u Laktašima (BiH) i Novom Sadu (Srbija). Rješenja će se tražiti u tom smjeru ", rekao je Radovan Bolko, predsjednik uprave Kolektora.

Kolektor u BiH proizvodi komutatore, a u Novom Sadu termoplaste za automobilsku industriju. Prema neslužbenim, ali pouzdanim informacijama, žele ojačati proizvodnu lokaciju u Srbiji, gdje treba biti premješteno nekoliko desetaka radnih mjesta.

Kolektor očekuje 500 milijuna eura ukupnog godišnjeg prometa, te najmanje 36 milijuna eura neto dobiti. Srednjoročni cilj grupe je milijardu eura godišnje.

Darja Petrič, članica Uprave zadužena za finansije, kazala je da Grupa ima na raspolaganju za akvizicije 100 milijuna eura, pola u gotovini, a pola kreditnog potencijala. Oni su zainteresirani za nezadužene tvrtke s potencijalom za rast.

"Mi smo sastavili popis od 130 potencijalnih meta, koje su u našem finansijskom dosegu, ili tzv 'dugi popis". Zanimaju nas tvrtke u njemačkom govornom području. Ovaj popis je skraćen na 40 tvrtki, a sa deset tvrtki sa ovog popisa pregovaramo. O zajedničkim ulaganjima, preuzimanjima... Mogućnosti su velike", kazao je Bolko.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.