Kokan od dve tone najveći na Sajmu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Maj.2017, 21:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kokan od dve tone najveći na Sajmu

Bik po imenu "Kokan" najveće je živo grlo stoke izloženo na 84. međunarodnom sajmu poljoprivrede i pravi je ukras štale Novosadskog sajma.

"Kokanov" vlasnik je Nenad Nikolić iz sela Batinac kod Ćuprije, koji za svog gorostasa, teškog cirka dve tone, kaže da je izuzetno miroljubiva i umiljata životinja.

Da je taj bik zaista miran kao bubica potvrđuje i činjenica da je Nenadov 12-godišnji sin zaplakao kada je saznao da je "Kokan" prijavljen za aukcijsku prodaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << stoke.

"Poslednje tri godine 'Kokan' služi samo za izložbu. Mogao bi da se koristi i za veštačku oplodnju, ali nema zainteresovanih za kupovinu semena, pa ga i ne koristimo u te svrhe", rekao je Nikolić.

"Kokan", po rečima njegovog vlasnika dnevno pojede oko 15 kilograma koncentrata i silaže po želji, koliko god može pojesti.

Početna cena koju je za "Kokana" prijavio njegov vlasnik, za aukcijsku prodaju stoke na Novosadskom sajmu je 4.500 evra.

Osim "Kokana" Nenad Nikolić je na Novosadskom sajmu izložio još dva svoja bika – "Rundova" teškog 1.440 kilograma i "Tajsona" od 1.030 kilograma.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bik od dvije tone izložen na Sajmu

Izvor: Nezavisne Novine, 13.Maj.2017

NOVI SAD - Bik po imenu "Kokan" najveće je živo grlo stoke izloženo na 84. međunarodnom sajmu poljoprivrede i pravi je ukras štale Novosadskog sajma..."Kokanov" vlasnik je Nenad Nikolić iz sela Batinac kod Chuprije, koji za svog gorostasa, teškog cirka dvije tone, kaže da je izuzetno miroljubiva...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Kokan je gorostas od skoro dve tone i ponos je svog vlasnika (FOTO)

Izvor: BKTV News, 14.Maj.2017, 09:14

Bik po imenu "Kokan" najveće je živo grlo stoke izloženo na 84. međunarodnom sajmu poljoprivrede i pravi je ukras štale Novosadskog sajma..."Kokanov" vlasnik je Nenad Nikolić iz sela Batinac kod Ćuprije, koji za svog gorostasa, teškog 1.980 kilograma, kaže da je izuzetno miroljubiva i umiljata...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.