Izvor: Danas, 06.Maj.2015, 01:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kobos radi modnu konfekciju

- Smenom dosadašnjeg direktora Nikole Krumova zbog sumnje rukovodstva Jumka da je opstruirao ponovno pokretanje proizvodnje u pogonu konfekcije Kobos, nakon šest godina 35 radnika ponovo se vratilo na posao.

Taj broj bi, u skladu sa ugovorenim poslovima, mogao da bude u narednom periodu povećan na stotinu upošljenika iz bosilegradske opštine - potvrdio je za Danas predsednik Nadzornog odbora Jumka Branislav Popović. On je precizirao da će pogon u Bosilegradu u početku raditi >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << na izradi odeće iz sektora modne konfekcije, koju u Jumku planiraju da vrate u proizvodni asortiman, a kasnije bi Kobos, prema tehnološkim potencijalima, mogao da bude uključen i u sektor namenske proizvodnje.

- Prvi radni nalog za zaposlene u Kobosu je izrada hiljadu radnih mantila za javna preduzeća u Srbiji. Ujedno u stalnim smo kontaktima sa predstavnicima bugarskog preduzeća Valena, koje je zainteresovano za strateško partnerstvo - rekao je za Danas Nebojša Dejković, novi direktor pogona Jumka u Bosilegradu.

Proces proizvodnje u Kobosu prekinut je u avgustu 2009. godine kada je oko 400 radnika dobilo otpremnine i dobrovoljno napustilo radna mesta. Pored pogona u Bosilegradu, pokrenuta je i proizvodnja u selu Poljanica nadomak Vranja, gde je upošljeno oko pedeset radnika.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.