Knez petrol sve radi po zakonu

Izvor: Večernje novosti, 28.Maj.2015, 21:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Knez petrol" sve radi po zakonu

KOMPANIJA "Knez petrol" nije izgubila licencu za skladištenje nafte, kako je proteklo objavljeno u pojedinim medijima. U ovoj velikoj domaćoj naftnoj kompaniji je potvrđeno "Novostima" da su njihova skladišta dobila zeleno svetlo za rad od različitih državnih ustanova kao što su Ministarstvo unutrašnjih poslova, ekološka i tržišna inspekcija. Za sve nabrojane kontrole, našoj redakciji je dostavljena dokumentacija i potvrde da skladišta zadovoljavaju minimum tehničkih uslova. Iako se >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << pojavila informacija da je Agencija za energetiku Republike Srbije oduzela licencu "Knez petrolu", na zvaničnom sajtu ove ustanove na linku: http://www.aers.rs/Index.asp?l=1&a=535&ed=12&id_ed=37&tp=Zanpra može se proveriti da "Knez petrol ima licencu sa šifrom: 097/07-LN-15 od 1/3/2007. SONDE I POREZ IZ Kompanije "Knez petrol" poručuju da su medijski napisi u kojima se električne sonde pominju u kontekstu plaćanja poreza smešni. "Knez petrol", kako kažu, ima elektronsku sondu jer je to uslov svih uslova za legalan rad sa naftom i elementarni preduslov na osnovu koga je preduzeće dobilo licencu za rad. - Za sva naša skladišta imamo pozitivne izveštaje Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije, ekološke i tržišne inspekcije - poručuju u "Knez petrolu".U kompaniji objašnjavaju da njihova skladišta od Šapca, Smedereva, Odžaka, Ponikvi do Krnješevaca ispunjavaju sve kriterijume iz oblasti zaštite od požara i eksplozije, kao i iz zaštite životne sredine: - Naša skladišta imaju i važeće tehničke uslove za trgovinu na veliko. Pošto postoje različiti kriterijumi za skladištenje različitih vrsta goriva u "Knez petrolu" kažu da ih sve ispunjavaju i da za to imaju svu potrebnu dokumentaciju.BROJKE 2,5 miliona evra uplaćeno u budžet 1.300 zaposlenih u "Knez petrolu" 40 milijardi dinara godišnji promet - Ne znamo zašto se pojavljuju ovakve neproverene informacije - pitaju u "Knez petrolu". - Zašto nekom smeta domaća firma, koja posluje prema svim zakonima Republike Srbije. U našem radu nema nikakvih tajni, niti nezakonitih radnji. Osnivač i vlasnik preduzeća je Srđan Knežević. Zapošljavamo 1.300 ljudi. Samo u 2014. godini je prometovano 40 milijardi dinara. Na račun poreza i doprinosa u prošloj godini u državni budžet "Knez petrol" je uplatio više od dva i po miliona evra.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Antić: Knez petrol bez licence privremeno

Izvor: Blic, 29.Maj.2015, 07:41

Država je rešila da stane na put nelegalnom prometu nafte i naftnih derivata i u skladu s tim opredeljenjem neće se libiti da oduzme licence ni najvećim kompanijama ako se ne pridržavaju zakonom propisanih rešenja, tvrdi za „Blic“ Aleksandar Antić, ministar energetike...Srđan Knežević,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.