Kliman: Rezultati sezone izuzetno dobri

Izvor: SEEbiz.eu, 23.Avg.2016, 20:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kliman: Rezultati sezone izuzetno dobri

ROVINJ - Tehnički ministar turizma Anton Kliman u utorak je rezultate turističke sezone tijekom koje je dosad ostvareno 65 milijuna noćenja, ocijenio izuzetno dobrima.

"U ovom mjesecu već imamo 22 milijuna noćenja, što čini razinu od milijun noćenja dnevno. Prošli mjesec imali smo 6,3 milijuna noćenja više, dakle sve ono što smo najavljivali, potvrdili su rezultati", ustvrdio je Kliman dodavši kako se od ovogodišnje sezone očekuje više od osam milijardi eura prihoda.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << />
Kliman je zajedno s predsjednikom Uprave Maistre Tomislavom Popovićem i gradonačelnikom Rovinja Giovannijem Sponzom obišao novootvoreni hotel Amarin vrijedan 300 milijuna kuna.

Novi je hotel Maistra za prve goste otvorila sredinom kolovoza nakon godinu i pol gradnje. Ukupna investicija iznosi 300 milijuna kuna, što je najveća ovogodišnja investicija u istarskom turizmu.

U hotelu su osim 280 smještajnih jedinica gostima na raspolaganju i brojni sadržaji većinom namijenjeni obitelji s djecom.

Kliman je istaknuo da je ove godine u hrvatski turizam uloženo 676 milijuna eura te da se za iduću godinu najavljuje otvorenje još većeg broja hotela od 40-ak otvorenih ove godine.

Najavljujući turistički rujan, rekao je kako s terena stižu izuzetno dobre najave kojima u prilog ide vremenska prognoza nastavka lijepa i topla vremena, a samim tim i velikog broja vikend gostiju iz susjednih zemlja.

"Pred nama je i nadalje jedno optimističko razdoblje i trenutno samo možemo trljati ruke. Bila je ovo rekordna sezona koja osigurava još veće izazove i optimizam za iduću", rekao je Kliman.

Što se tiče mogućnosti da dionice crikveničkog jadrana budu zalog za kredit Petrokemiji, rekao je da Jadran neće biti Petrokemijin jamac.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.