Kladionice za privatizaciju Državne lutrije

Izvor: B92, 01.Avg.2015, 13:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kladionice za privatizaciju Državne lutrije

Udruženje priređivača igara na sreću Srbije saopštilo je da domaće sportske kladionice nisu protiv privatizacije Državne lutrije Srbije već upravo suprotno.

Oni traže otvorenu i fer tržišnu utakmicu uz donošenje izmena Zakona o igrama na sreću.

"Transparentna liberalizacija tržišta lutrijskih igara i uvođenje konkurencije jesu najbolji način za ozdravljenje ekonomije, a tome bi doprinelo i usvajanje davno najavljenih izmena Zakona o igrama na sreću", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << navodi se u saopštenju UPIS a povodom, kako se ističe, "netačnih informacija" u javnosti, da se domaće sportske kladionice protive privatizaciji Državne lutrije.

U saopštenju se objašnjava da kompanije koje se bave organizacijom sportskog klađenja u Srbiji ne priređuju klasične lutrijske igre koje su pod monopolom Državne lutrije i nemaju nikavog interesa ili razloga da budu protiv privatizacije.

"U tom smislu, gruba je neistina da se Državna lutrija doživljava kao konkurencija, jer ona to nije za domaće priređivače sportskog klađenja, a nisu ni oni konkurencija Lutriji, jer se bave potpuno različitim uslugama", navodi se u saoptenju UPIS.

Udruženje podseća da su davno najavljene i urađene izmene Zakona o igrama na sreću, kojima bi Vojnotehnički institut trebalo da se ovlasti kao nesporni autoritet za sveobuhvatnu kontrolu, povučene su iz procedure i ne stavljaju se na razmatranje u Skupštini Srbije.

"Ubeđeni smo da bi usvajanje tih izmena znatno doprinelo sređivanju stanja u ovoj oblasti i minimalizovalo mogućnost za propuste", ocenjuje se u saopštenju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.