Kinesko-srpski industrijski park u Smederevu na 500 hektara

Izvor: RTS, 17.Jul.2017, 11:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kinesko-srpski industrijski park u Smederevu na 500 hektara

U Smederevu će se graditi kinesko-srpski industrijski park na oko 500 hektara, formiraćemo zajedničko preduzeće koje će se brinuti o ovom projektu, a od septembra radimo na papirologiji i očekujemo da će u 2018. početi da funkcioniše jedan deo parka, rekao je ministar privrede Goran Knežević.
Goran Knežević je to poručio nakon potpisivanja Memoranduma o razumevanju i razvoju kinesko-srpskog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << industrijskog parka sa predsednikom "Hbis grupe" Ju Jongom, primetivši da postoji iskreno prijateljstvo između srpskog i kineskog naroda, ali i da kontakti koji se vode između najviših predstavnika obe države vode ka najboljim ekonomskim odnosima u korist obe zemlje.

"Imamo odlična iskustva sa kineskim investitorima i želimo da to produbimo na mnogo višem nivou, poput Železare i ove industrijske zone koja će pomoći da kineski investitori sa kvalitetnijim projektima dođu u Srbiju", rekao je Knežević.
Podsetio je da Srbija ima potpisane ugovore o izlasku na tržište od preko milijardu ljudi, te da će na ovaj način moći zajedno da se izlazi na treća tržišta i da se tako podignu ekonomski kapaciteti.
Zamenik predsednika stalnog Odbora Narodnog kongresa Hebej provincije, Fan Zhaobing rekao je da je ovim Memorandumom učvršćena saradnja sa Hestil grupom, ali je i produbljena saradnja preko industrijskog parka koji je sledeći korak ka većim uspesima i rezultatima.
"Nadam se da ćemo sarađivati uspešno i pozitivno, i da će prijateljstvo između naše dve zemlje koje ima istorijsku osnovu nastaviti da se razvija i u budućnosti", naveo je Zhaobing.
Predsedik "Hbis grupe" Ju Jong rekao je da u vezi s kinesko-srpskim parkom najpre treba završiti završiti s Vladom Srbije pitanje zemljišta, zati papirologiju, ocenivši da su potencijali industrijske zone pitanje budućnosti.
"Postigli smo veliki uspeh sa Železarom i mislim da ćemo ako nastavimo ovu vrstu saradnje tako raditi i u budućnosti. Kompanije koje budu deo parka moraće da imaju potencijale u Kini, da imaju želju da investiraju i izvoze i da budu odgovorne u realizovanju investicija", naveo je Jong.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Kinesko-srpski industrijski park u Smederevu na 500 hektara

Izvor: SEEbiz.eu, 17.Jul.2017

BEOGRAD - Kinesko-srpski industrijski park gradiće se u Smederevu na oko 500 hektara, formiraćemo zajedničko preduzeće koje će se brinuti o ovom projektu, a od septembra radimo na papirologiji i očekujemo da će u 2018. početi da funkcioniše jedan deo parka, rekao je danas ministar privrede Goran...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.