Kineska privreda u grču

Izvor: S media, 01.Dec.2011, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kineska privreda u grču

PMI, indeks nabavki za potrebe privrede, to jest zvanični indeks proizvodne aktivnosti u Kini, sada iznosi 49, što je njegov najniži nivo još od marta 2009. godine.

10 najluđih poslova u Kini i Japanu

Sudoku ga koštao radnog mesta

Ovakvi rezultati pojavljuju se u vremenima slutnji da će slabljenje globalnog ekonomskog rasta negativno uticati na tražnju za kineskim proizvodima i da će pogoditi privredu te zemlje.

Kada PMI padne ispod >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << nivoa 50, to znači da je privreda doživela grč.

Strahovi su dobili na snazi kada je Kineska federacija za logistiku i prihode, koja objavljuje PMI indeks, saopštila da je taj indeks opao i u novembru. Indeks izvoznih narudžbina u novembru je bio na nivou od 45,6, dok je samo mesec dana raznije iznosio 48,6, ukazujući na ubrzavanje pada tražnje.

(Beta foto:Guliver/Thinkstock)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.