Kina uvodi carine na automobile iz SAD-a

Izvor: Vesti-online.com, 15.Dec.2011, 02:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kina uvodi carine na automobile iz SAD-a

Kineske vlasti uvele su u sredu carinu na uvoz vozila proizvedenih u SAD navodeći kao razlog štetu koju kineska privreda trpi zbog prodaje vozila po damping cenama.

Kinesko Ministarstvo trgovine navodi da će carine biti uvedene na period od dve godine na uvezena vozila, kao i na sportske automobile čija zapremina motora prelazi 2,5 litra. U zavisnosti od modela, carine će se naplaćivati od dva do 21,5 odsto.

Carina će se odnositi na Dženeral motors, Krajsler, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Mercedes benc Ju Es Internešnel, BMW fabriku u Spartanburgu, Hondinu proizvodnju u SAD i druge kompanije.

SAD i Kina dugo vode spor optužujući jedna drugu za prodaju automobila po damping cenama.

Amerika optužuje kineske vlasti da pružaju finansijsku podršku automobilskoj industriji omogućujući joj jeftine kredite od državnih banaka, što doprinosi povlašćenom položaju na tržištu.

S druge strane, kinesko Ministarstvo trgovine odgovorilo je da je pričinjena "značajna šteta kineskoj automobilskoj industriji" damping cenama američkih proizvođača.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Kina uvodi carine na automobile proizvedene u SAD

Izvor: AutoBlog, 15.Dec.2011

Agencija Beta piše da su kineske vlasti uvele carinu na uvoz vozila proizvedenih u SAD navodeći kao razlog štetu koju kineska privreda trpi zbog prodaje vozila po damping cenama.Kinesko Ministarstvo trgovine navodi da će carine biti uvedene na period od dve godine na uvezena vozila, kao i na sportske...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.