Kina potvrdila mogućnost izgradnje kraka Puta svile ka Rusiji

Izvor: Vostok.rs, 26.Jun.2016, 10:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kina potvrdila mogućnost izgradnje kraka Puta svile ka Rusiji

Menadžer kineske saobraćajne kompanije „Lugang lodžistiks“ Van Đanmin saopštio je da je prema Rusiji moguća izgradnja železničkog kraka osnovne maršrute ekonomskog pojasa Puta svile, koji vodi od kineskog Landžoua ka nemačkom Hamburgu.

Prevoz iz Landžoua u Evropu počeo je u julu prošle godine, uprkos tome što je završetak izgradnje svih objekata Nove zone planiran za 2019.

Predstavnik kompanije je izjavio da je osnovni cilj u ovom trenutku početak prevoza evropske robe u Kinu.

Prevoz ide preko pogranične stanice Alašankou u Kazahstan, a potom kroz zemlje Srednje Azije u pravcu Evropske unije. 

„To je moguće. Sada razrađujemo maršrutu do Minska. Smatram da će izgradnja kraka prema Moskvi u budućnosti, bez sumnje, biti moguća“, saopštio je Van Đanmin.

Kompanija „Lugang lodžistiks“ nalazi se u Novoj zoni razvoja grada Landžou, gde se u ovom trenutku gradi industrijski park s administrativnim centrom, brojnim skladištima, zonom slobodne trgovine, kao i železničkom stanicom i parkom za razvoženje, utovar i carinu. Nova zona u Landžou razvija se u okviru inicijative za ekonomski pojas „Puta svile“. 

Na teritoriji slobodne trgovine u Novoj zoni već radi međunarodni centar, mnoge inostrane kompanije registrovale su ovde svoja predstavništva. 

Zamenik šefa administrativnog komiteta zone slobodne trgovine He Jejun izjavio je da su upućeni pozivi za saradnju nizu ruskih kompanija, ali nije precizirao o kome je reč.

„Nadamo se da će ovde u budućnosti biti i ruske kompanije“, izjavio je He Jejun i naveo da će velika ruska delegacija doputovati u Landžou u julu. 

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Kinezi se nadaju Rusima: Krak Puta svile i do vas

Izvor: B92, 26.Jun.2016

Prema Rusiji je moguća izgradnja železničkog kraka osnovne maršrute ekonomskog pojasa Puta svile, koji vodi od kineskog Landžoua ka nemačkom Hamburgu...To je saopštio menadžer kineske saobraćajne kompanije „Lugang lodžistiks“ Van Đanmin...Prevoz iz Landžoua u Evropu počeo je u julu prošle...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.