Kina će pasti i povući ceo svet na dno

Izvor: B92, 29.Avg.2015, 14:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Kina će pasti i povući ceo svet na dno"

Kina klizi ka recesiji i njena vlast nije spremna na ono što sledi, kaže Vilijem Buiter.

Kina klizi u recesiju i vlast neće dovoljno brzo odgovoriti s fiskalnim smernicama kako bi se izbeglo veliko usporavanje i stimulisala potražnja, rekao je glavni ekonomista Siti grupe Vilijem Buiter.

Jedina stvar koja će zaustaviti kinesku recesiju, koju bivši spoljni član engleske centralne banke definiše kao rast od 4 odsto zasnovan na "lažljivim službenim podacima" >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u periodu od godine dana, je program fiskalnog podsticaja orijentisan jačanju potrošnje, sugeriše Buiter.

"Uprkos vapajima ekonomije, kinesko vođstvo nije spremno za ovo", rekao je renomirani stručnjak zaslužan za pojam "Grexit".

"Oni će odgovoriti, ali će odgovoriti prekasno da bi izbegli recesiju koja će globalnu ekonomiju usporiti do nivoa ispod dva odsto rasta (godišnje) - što je moja definicija globalne recesije," rekao je Buiter čija je opaska o "lažljivim službenim podacima" u skladu s mišljenjem pojedinih ekonomista i investitora koji već dugo propitkuju tačnost i preciznost službenih podataka o kineskom rastu, piše Blumberg.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kina će pasti i povući cio svijet na dno

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Avg.2015

Kina klizi ka recesiji i njena vlast nije spremna na ono što slijedi, kaže Vilijem Buiter...Kina klizi u recesiju i vlast neće dovoljno brzo odgovoriti s fiskalnim smijernicama kako bi se izbjeglo veliko usporavanje i stimulisala potražnja, rekao je glavni ekonomista Siti grupe Vilijem Buiter...Jedina...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.