»Kina će odvući svijet u globalnu recesiju«

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Avg.2015, 23:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

»Kina će odvući svijet u globalnu recesiju«

Kina klizi u recesiju i vodstvo neće dovoljno brzo odgovoriti s fiskalnim mjerama kako bi se izbjeglo veliko usporavanje i stimulisala potražnja, izjavio je glavni ekonomista Sitigrupa Viljem Bujter.

Jedina stvar koja će zaustaviti kinesku recesiju, koju Bujter definiše kao rast od 4 odsto zasnovan na “lažnim službenim podacima” u vremenskom periodu od godinu dana, je program fiskalnog podsticanja usmjeren na jačanje potrošnje,tvrdi Bujter, a piše Blumberg.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine <<
“Uprkos vapajima ekonomije, kinesko vodstvo je nespremno za ovo”, rekao je stručnjak zaslužan za termin “Grexit”.

“Oni će reagovati, ali prekasno da bi se izbjegla recesija koja će globalnu ekonomiju usporiti i manjiti rast ispoda dva odsto – što je moja definicija globalne recesije”, kazao je Bujter čija je opaska o “lažnim službenim podacima” u skladu sa mišljenjem pojedinih ekonomista i investitora koji već duže vrijeme dovode u pitanje preciznost službenih podataka o kineskom rastu.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

"Kina će pasti i povući ceo svet na dno"

Izvor: B92, 29.Avg.2015, 14:01

Kina klizi ka recesiji i njena vlast nije spremna na ono što sledi, kaže Vilijem Buiter...Kina klizi u recesiju i vlast neće dovoljno brzo odgovoriti s fiskalnim smernicama kako bi se izbeglo veliko usporavanje i stimulisala potražnja, rekao je glavni ekonomista Siti grupe Vilijem Buiter...Jedina...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.