Kakvo nam je stanje u agraru?

Izvor: B92, 01.Nov.2014, 14:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kakvo nam je stanje u agraru?

Ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković predstaviće u ponedeljak izveštaj o stanju u agaru u Srbiji u 2013. godini.

Prisustvo na prezentaciji dokumenta potvrdili su ambasador Francuske Kristin Moro i ambasador Nemačke Hajnc Vilhelm, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine.

"Izveštaj o stanju u poljoprivredi u Republici Srbiji u 2013. godini" će javnosti predstaviti domaći eksperti koji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su učestvovali u njegovoj izradi, a na skupu će učestovati i predstavnici zemalja koje su podržale izradu ovog dokumenta.

Izrada "Izveštaja o stanju u poljoprivredi u Republici Srbiji u 2013. godini“ predstavlja deo projekta ''Podrška procesu evropskih integracija u Srbiji“, realizovanog u saradnji sa Nemačkom organizacijom za tehničku saradnju (GIZ) i Ambasadom Republike Francuske.

U izradi ovog dokumenta učestvovali su zaposleni u Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine, predstavnici Republičkog zavoda za statistiku i drugih relevantnih institucija, kao i domaći i inostrani eksperti.

Objavljivanjem ovog izveštaja, Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine započinje praksu izrade redovnih godišnjih izveštaja o stanju u poljoprivredi u Republici Srbiji za prethodnu kalendarsku godinu, čime se uspostavlja praksa izveštavanja javnosti kakva postoji u zemljama članicama Evropske unije.

Ovo je prvi izveštaj ovog tipa koji se objavljuje u Srbiji i praćen je bogatom statističkom bazom i različitim tržišnim analizama.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.