Kako su komšije poskupele London?

Izvor: B92, 19.Apr.2014, 16:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako su komšije poskupele London?

London -- Cene stanova u prestižnim londonskim kvartovima vrtoglavu skaču zbog komšijskih nagodbi.

Tražnja velikih stanova u luksuznim delovima Londona je u poslednje vreme povećana, pošto su se vlasnici nekretnina dosetili kako da što unosnije prodaju manji stan ili kuću.

Naime, komšije izlaze jedni drugima u susret tako što prodaju svoju nekretninu susedu, koji potom od dve ili više stambenih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jedinica napravi jednu prostraniju da bi je dvostruko skuplje prodao bogatim klijentima, objavio je Blumberg.

Kvadratni metar stana u najtraženijim kvartovila Londona vredi u proseku 1.800 evra, ali ako se četiri manja stana pretvore u veliki luksuzni stambeni prostor kvadratni metar dostiže i 4.820 evra, prenosi francuski Figaro.

Britanska prestonica je poslednjih godina postala omiljena destinacija stranih invesitora, zasenivši Njujork i Hong Kong.

Zbog toga su cene nekretnina prošle godine u proseku skočile sedam odsto. Nedavno je stan od 390 kvadrata u kvartu Najtsbridž prodat za 32 miliona evra, dakle po ceni za 82.000 evra po metru kvadratnom.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Komšijski dil diže cijenu stanova u Londonu

Izvor: Capital.ba, 19.Apr.2014

LONDON, Cijene stanova u prestižnim londonskim kvartovima vrtoglavo skaču zbog komšijskih nagodbi. Tražnja velikih stanova u luksuznim dijelovima Londona je u posljednje vrijeme povećana, pošto su se vlasnici nekretnina dosjetili ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.