Kako privući ruske i kineske turiste

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Feb.2017, 17:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako privući ruske i kineske turiste

Prvi put na sajmu turizma u Beogradu svoju ponudu pod sloganom "Uživajte na vreme" predstavljaju Rusija i Kina. Povećanje broja turista i gostiju iz Rusije za 5,5 odsto i Kine za 12,9 odsto, kako je rekao premijer Srbije Aleksandar Vučić, nameće zaključak da je saradnja sa ove dve zemlje od strateškog značaja, zaključuju turizmolozi.

Interesovanje naših putnika za Kinu i Rusiju je veliko, ali, ekonomska situacija ne dozvoljava da putujemo na destinacije koje generišu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << veliku cenu. Pre svega zbog cene avio prevoza smatra Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija.

Uvođenje direktnog leta od Beograda do Pekinga, koje se najavljuje, promenilo bi situaciju.

"Ono što nam predstavlja problem je svakako direktna avio linija za koju očekujemo ove godine da se realizuje dogovor između dve zemlje i da negde od kraja ove i početka sledeće godine imamo direktnu liniju za Peking što će svakako sniziti cenu prevoza i omogućiti da veći broj ljudi ide za Kinu", kaže Seničić.

Pitanje dovođenja turista iz Kine i Rusije je strateško pitanje, slažu se turizmolozi. Istovremeno sa Beogradskim sajmom turizma održava se i jedan u Kini na koji je otišla delegacija AP Vojvodine i Turističke organizacije Vojvodine.

"Naša je pretpostavka da mi možemo da budemo interesantni, naravno ne samostalno već kao segment jedne šire ponude, kako regije tako i Evrope", kaže Damir Rajtenbah iz TO Vojvodine.

Po Evropi je lane putovalo 120 miliona kineskih turista, kažu u Yuti. Na štandu kineske aviokompanije tvrde da se od kada su pre dve godine uspostavili direknu liniju za Budimpeštu, broj kineskih turista ka Mađarskoj povećao za 50 odsto.

Iz TO Novog Sada naglašavaju da je upravo zbog toga i realno očekivati veći broj turista iz Kine i Rusije u Srbiji.

"Spremili smo materijale na ruskom, ove godine ćemo pripremiti na kineskom, uz avionske linije uz bezvizni režim za nas će biti otvoren put da privučemo što vise turista iz Kine i Rusije koji svakako već dolaze u sve većem broju pogotovo u Novom Sadu", kaže Branislav Knežević, direktor TO Novi Sad.

Prisustvo Rusije i Kine je važno, saglasni su na Sajmu turizma u Beogradu jer sajam time dobija na još većem značaju. TO Srbije u martu nastupa na sajmu u Moskvi, a Srbija će predstavnike imati i na sajmovima u Šangaju i Pekingu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.