Kad si siromah u državi koja cveta

Izvor: B92, 21.Okt.2014, 18:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kad si siromah u državi koja cveta

Švajcarska nije nikada bila tako bogata kao danas a ipak, paradoksalno, veliki broj njenih građana suočava se s finansijskim poteškoćama na kraju meseca.

Prema istraživanju koje je sproveo švajcarski Federalni zavod za statistiku, devet odsto domaćinstava jedva sastavlja kraj s krajem, objavila je Unija švajcarskih sindikata (UŠ).

Poslednjih 20 godina od ekonomskog prosperiteta najviše su profitirali biznismeni, akcionari i poslodavci, dok je veliki broj zaposlenih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ostao praznih ruku, štaviše osećaju se nesigurno i pod velikim su pritiscima u svakodnevnom poslu, navode u UŠ, a prenosi švajcarski list 24 sata.

Za razilku od mnogih drugih zemalja, u Švajcarskoj ne postoji problem niskih plata, već problem poreskih nameta, prikrivene nezaposlenosti i velikog opterećenja na poslu, tako da je Švajcarska daleko od raja, ističe UŠ.

Isti izvor podseća da su zarade rukovodilaca od osamdesetih godina do danas znatno porasle i da je u istom periodu broj milionera u Švajcarskoj povećan sa oko 200 na više od 2.500.

Foto:edwin.1/Flickr

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kad-si-siromah-u-drzavi-koja-cveta

Izvor: medio.rs, 21.Okt.2014

Švajcarska nije nikada bila tako bogata kao danas a ipak, paradoksalno, veliki broj njenih građana suočava se s finansijskim poteškoćama na kraju meseca...Prema istraživanju koje je sproveo švajcarski Federalni zavod za statistiku, devet odsto domaćinstava jedva sastavlja kraj s krajem, objavila...

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.