KOSTIĆEV ŠEĆERNI PLAN ZA SRBIJU Najbogatiji srpski biznismen otkriva poslovne ciljeve

Izvor: Blic, 26.Maj.2016, 20:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KOSTIĆEV ŠEĆERNI PLAN ZA SRBIJU Najbogatiji srpski biznismen otkriva poslovne ciljeve

Miodrag Kostić, srpski kralj šećera, veruje da će dobiti saglasnost Komisije za zaštitu konkurencije za kupovinu i četvrte šećerane u Srbiji.

- Antimonopolska komisija nam je tražila dodatnu dokumentaciju zbog istražnog postupka u vezi sa kupovinom šećerane u Senti. Verujemo da ćemo dobiti saglasnosti Komisije. U suprotnom, šećeranu ne bismo ni kupovali - rekao je Kostić za „Blic“.

Vlasnik „MK grupe“ tako je odgovorio na naše pitanje kako komentariše >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << odluku Komisije da konačan sud o njegovom zahtevu donese tek nakon dodatnih ispitivanja. Inače, Komisija je u zaključku navela da bi Kostićev „Sunoko“ preuzimanjem senćanske šećerane „TE-TO“ ostvario čak 70 do 80 odsto učešća na tržištu Srbije.

Kostić za „Blic“ odgovara da su njegove šećerane „proizvođači, a ne supermarketi, koji mogu da zloupotrebe svoje monopolsko pravo”.

- Sada proizvodimo 350.000 tona šećera godišnje, što je 150.000 tona više nego što bi trebalo Srbiji. Kupovinom šećerane u Senti proizvodićemo još više, ali ćemo biti i spremniji za ulazak u EU - kaže Kostić, napominjući da je šećerana u Senti trenutno u „ogromnoj blokadi i da bi mogla da ode u stečaj“.

On najavljuje dalje širenje „MK grupe“.

- Kupovinom kompanija širimo svoju odgovornost. „MK grupa“ je prošle godine zapošljavala 5.000 radnika, a ove godine 7.000. Zasad ćemo se širiti na region, a u fokusu su poljoprivreda, hoteli i banke. Naš cilj je da polovinu ukupnog prihoda ostvarujemo iz naših firmi u inostranstvu. Sada nam 50 odsto profita dolazi ili iz stranih firmi koje imamo u Ukrajini ili iz izvoza - kaže Kostić.

O Vučićevom programu

Na pitanje „Blica” da li se slaže sa programom nove vlade koji je sastavio mandatar Aleksandar Vučić, u kojem se polovina od deset tačaka tiče ekonomije, Kostić je rekao da je program odličan, ali da očekuje i rezultate.

- Ne bih ništa ni dodavao niti oduzimao. Sa programom se apsolutno slažem, samo treba sačekati realizaciju - rekao nam je Kostić.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.