Južnokorejski Mecen IPC ulaže u Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Dec.2011, 04:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Južnokorejski "Mecen IPC" ulaže u Srbiji

NOVI SAD -

Predstavnici južnokorejske kompanije "Mecen IPC" sa o svojim novim namerama i planovima za investiranje u Srbiji obavestiti danas u Beogradu ministra ekonomije i regionalnog razvoja Nebojšu Ćirića, najavljeno je iz preduzeća "Mecen Evropa Teh".

Južnokorejska kompanija "Mecen IPC" uskoro će, na osnovu ugovora o zajedničkom ulaganju sa preduzećem "Evropa-Ineks" iz Novih Banovaca, početi prvi posao u Srbiji, u koji bi u naredne dve godine trebalo da bude investirano >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << oko četiri miliona evra, saopšteno je Tanjugu u toj domaćoj firmi.

Sa tom svetski afirmisanom korejskom kompanijom, sredinom ove godine osnovano je zajedničko preduzeće "Mecen Evropa Teh", za proizvodnju izolacionih materijala na bazi polietilena niske gustine, koji će biti korišćeni u građevinarstvu, automobilskoj industriji, klimatizaciji i drugim oblastima.

Proizvodnja će se obavljati, prema jednoj od najnaprednijih tehnologija u svetu, u novoizgrađenoj hali u industrijskoj zoni u Novoj Pazovi.

U prvoj poslovnoj godini biće zaposleno 35 radnika, a u naredne dve ukupno 60, navode u "Evropa-Ineksu", napominjući da je za taj projekat Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA) odobrila bespovratna sredstva u iznosu od 4.000 evra po novootvorenom radnom mestu, o čemu će ovih dana biti potpisan ugovor.

Instaliranje proizvodne opreme, obuka radnika i probna proizvodnja planirani su za februar, a redovna proizvodnja trebalo bi da počne u martu 2012.

U tom preduzeću se nadaju da će njihovi proizvodi imati dobar plasman na domaćem i stranom tržištu, a saradnja se očekuje sa HIP "Petrohemijom" u Pančevu koja je izrazila spremnost za uvođenje te vrste polietilena u svoj proizvodni program.

Danas je zakazan i razgovor predstavnika "Mecen IPC" sa zvaničnicima SIEPA.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.