Južni tok važan za ceo region

Izvor: Beta, 20.Nov.2014, 19:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Južni tok važan za ceo region

BEOGRAD, 20. novembra 2014. (Beta) - U Beogradu je u četvrtak održana sednica Zajedničke komisije za ekonomsku saradnju Srbije i Madjarske, posle koje je madjarski ministar inostranih poslova i trgovine Peter Sijarto ocenio da će izgradnja gasovoda Južni tok značajno doprineti stabilnosti celog regiona u snabdevanju energentima.

"Gasovod Južni tok predstavlja rešenje za bezbedno snabdevanja gasom celog regiona, ali i centralne Evrope", poručio je Sijarto.

Prema njegovim >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << rečima, osim izgradnje gasovoda koji treba da prodje i kroz Srbiju i Madjarsku, dve zemlje bi trebalo da inteziviraju saradnju i sa Kinom zbog izgradnje brze pruge Beograd-Budimpešta, kako bi taj projekat bio završen do 2017.

"Izgradnjom pruge postignućemo da kineska roba lakše i brže iz luka u Grčkoj, preko Beograda i Budimpešte stigne dalje u Evropu", rekao je on.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Sijarto:Južni tok važan za ceo region

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Nov.2014

U Beogradu je danas održana sednica Zajedničke komisije za ekonomsku saradnju Srbije i Mađarske, posle koje je mađarski ministar inostranih poslova i trgovine Peter Sijarto ocenio da će izgradnja gasovoda Južni tok značajno doprineti stabilnosti celog regiona u snabdevanju energentima..."Gasovod...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.