Javni poziv za dodelu bespovratne pomoći malim firmama

Izvor: RTS, 31.Maj.2016, 11:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Javni poziv za dodelu bespovratne pomoći malim firmama

Ministarstvo privrede raspisalo je javni poziv malim i mikro preduzećima, preduzetnicima i zadrugama, za dodelu bespovratne pomoći, a u te svrhe je opredeljeno 542 miliona dinara.
Novac će biti plasiran kroz Program podrške malim preduzećima za nabavku opreme, a javni poziv je otvoren dok se sredstva ne utroše, navode iz Ministarstva.
U saopštenju se navodi da se novac može koristiti za nabavku >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << novih ili polovnih, ali ne starijih od pet godina, proizvodnih mašina i opreme, kao i novih delova, specijalizovanih alata za mašine i opremu, a iznos odobrene bespovratne pomoći do 25 procenata od vrednosti opreme ne može biti veći od 2,5 miliona dinara.
Program je kombinacija povoljnih bankarskih kredita i bespovratnih sredstava države.
Ministarstvo privrede sufinansira nabavku proizvodne opreme u iznosu od 25 odsto vrednosti, dok se 70 odsto troškova nabavke finansira iz kredita banaka partnera na Programu. Učešće samog preduzetnika je pet odsto.
Privredni subjekti koji su zainteresovani za učešće u Programu, zahtev za bespovratnu pomoć podnose zajedno sa kreditinim zahtevima u jednoj od banaka ili lizing kuća koje su partner na Programu.
One su za učesnike ovog Programa ponudile povoljnije uslove kredita, koji ne moraju biti obezbeđeni hipotekom na nekretninama, već pre svega zalogom na opremu koja se nabavlja.
"Realizujemo ovaj Program u cilju povećanja konkurentnosti privrednih subjekata, unapređenja njihovog poslovanja, kao i kreiranja novih radnih mesta", piše u saopštenju Ministarstva privrede.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.