Jača saradnja ruskih i srpskih žena

Izvor: B92, 24.Maj.2015, 13:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jača saradnja ruskih i srpskih žena

Srpske i ruske poslovne žene i preduzetnice spremne su da mnogo više, nego do sada, da doprinesu razvoju bilateralne ekonomske saradnje, rečeno je

U Privrednoj komori Beograda je rečeno da je srpskim i ruskim preduzetnicama zajednička borba za osvajanje što više mesta u paplamentarnom životu i institucijama u kojima se donose političke i ekonomske odluke i usvajaju zakoni koji kreiraju savkodnevni život obe zemlje.

Na sastanku u Privrednoj komori Beograda uspostavljena >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je platforma za dalju saradnju u ženskom biznisu između Srbije i Rusije koja se bazira na direknim kontaktima i zajedničkim projektima, a jedna od inicijativa jeste da se uvede zajednički portal za razmenu informacija i poslovne kontakte.

Biznis Peterburžanka je Asocijacija za žensko predzetništvo osnovana pre 20 godina, čije su članice žene lideri iz oko 350 kompanija koje zapošljavaju preko 7.000 radnika.

Desetočlana delegacija okupila je izvršne rukovodioce iz tekstilne, prehrambene i električne industrije, turizma, informacionih tehnologija i drugih sektora.

Svoje preduzetničko iskustvo gošćama iz Rusije predstavila je vlasnica AMC Afrodit Mode Collection Afrodita Bajić, čiju su fabriku u Zemunu posle plenarnog skupa i pojedinačnih poslovnih razgovora posetile gošće iz Sankt Peterburga, piše u saopštenju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.