Jača kontrola dobavljača Mekdonaldsa u Kini

Izvor: Akter, 03.Sep.2014, 00:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jača kontrola dobavljača Mekdonaldsa u Kini

Mekdonalds će pažljivije motriti na svoje dobavljače u Kini posle skandala koji je narušio njegovu reputaciju i ugrozio prodaju hamburgera u toj azijskoj zemlji

Ta kompanija planira da poveća broj kontrolora i video kamera u dobavljačkim kompleksima, kao i da pošalje dodatno osoblje u postrojenja za proizvodnju mesa, kako bi osigurala da se njena hrana priprema bezbedno.

Mekdonalds je takodje imenovao novog službenika za bezbednost hrane i uspostavio telefonsku >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << liniju na koju zaposleni mogu da prijave nepoštovanje propisa o bezbednosti hrane, saopštio je taj lanac restorana.

Do tih promena je došlo posle jednog televizijskog priloga u julu, u kojem se vide radnici u Mekdonaldsovom dobavljaču iz Šangaja kako prepakuju meso sa isteklim rokom trajanja.

Mekdonalds je prestao da koristi usluge šangajske fabrike, a mnogi njegovi restorani u Kini nisu u stanju da obezbede sirovine za nekeproizvode, poput Big meka i Čiken meknagetsa (pilećih ćufti).

Mekdonalds, sa sedištem u Ilinoisu u SAD, objavio je pad prodaje od 7,3 odsto u julu u restoranima u Aziji, na Bliskom istoku i u Africi.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.