JAHU I MARIZA MEJER JOŠ NE IDU NIGDE Evo šta je istina o prodaji posrnulog giganta

Izvor: Blic, 10.Jan.2017, 17:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JAHU I MARIZA MEJER JOŠ NE IDU NIGDE Evo šta je istina o prodaji posrnulog giganta

Priča koja je poput eksplozije odjeknula svim svetskim medijima o gašenju Jahua i odlasku donedavne direktorke Marise Mejer, nije baš onakva kako na prvi pogled izgleda.

U izveštaju kompanije američkim regulatorima, opisuju se planovi preuzimanja firme od strane telekomunikacijskog diva Verajzona. Osim Mejerove, upravu će napustiti i suosnivač Jahua Dejvid Filo i još četiri člana, a novo ime firme, nakon što preuzimanje od strane Verajzona bude okončano, trebalo bi da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bude Altaba.

Međutim, platforma koju smo poznavali do sada, a koja podrazumeva pretraživač, blogove i houmpejdž, mogla bi da potraje još neko vreme.

Isto tako, odlazak Mejer nije baš momentalan i ona će se sigurno zadržati tu gde je bar u narednom periodu.

Razlog tome je što Verajzon nije kupio Jahu u celosti, a deo koji je izostao iz ove kupoprodaje odnosi se udeo Jahua u kineskom gigantu Alibabi i Jahuu Japan, tako da se kompanija u startu deli na dva dela.

Vrlo je verovatno da će i dalje postojati brend Jahu, piše The Verge, kao i čitav niz sajtova koji su postojali kao produkti ovog brenda.

Ukratko, kupovina Jahua od strane Varajzona izgleda ovako:

- Verajzon je podelio Jahu na dva dela

- Kompanija je kupila Jahu kakav svi dobro poznajemo

- Jahu na čelu s direktorkom Mejer će opstati i u sklopu Verajzona

- Preostali deo Jahua je holding kompanija

- Holding kompanija je promenila ima u Altaba

- Mejer neće biti direktorka Altaba

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.