Ističe rok za otpis kamate na porez

Izvor: B92, 30.Mar.2009, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ističe rok za otpis kamate na porez

Beograd -- Rok za podnošenje zahteva za otpis 75 odsto kamata na neplaćene poreze i doprinose za firme i stanovništvo ističe sutra.

Kako je najavila Poreska uprava, moguć je otpis kamate na porez na dohodak građana, porez na dobit preduzeća, porez na prenos apsolutnih prava, porez na nasleđe i poklon, porez na promet, porez na registrovano oružje, kao i na porez na fond zarada i porez na finansijske transakcije.

Građani i firme mogu dobiti i otpis 75 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odsto kamata na doprinose za obavezno penzijsko i invalidsko osiguranje i na obavezno osiguranje za slučaj nezaposlenosti.

Za otpis kamate potrebno je da se uplati glavni dug, bez kamate, nastao do kraja 2007. godine i glavni dug i kamata za 2008. godinu i prve mesece 2009. godine, navodi se u saopštenju Poreske uprave.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.