Ističe rok za dostavu pisama investitora

Izvor: Beta, 15.Sep.2014, 12:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ističe rok za dostavu pisama investitora

BEOGRAD, 15. septembra 2014. (Beta) - Rok za dostavu pisama o zainteresovanosti investitora za privatizaciju preostalih društvenih preduzeća u Srbiji ističe u ponedeljak u ponoć.

Agencija za privatizaciju je poziv investitorima objavila 15. avgusta, a na spisku za privatizaciju su 502 preduzeća, od kojih je 161 u restrukturiranju.

O broju prispelih pisama i namerama investitora Agencija će se oglasiti u utorak.

Ministarstvo privrede je dužno da do početka >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << decembra odluči koje će preduzeće biti privatizovano, a koje će ići u stečaj.

Ukupan dug preduzeće u restrukturiranju iznosi 4,7 milijardi evra, od čega je dug prema državi 2,4 milijarde, a komercijalni dugovi su 2,3 milijarde evra. Ostala preduzeća za spiska za privatizaciji državi duguju 3,2 milijarde, a drugim poveriocima 3,4 milijarde evra.

Zakonom o privatizaciji predvidjeno je da se privatizacija društvenih preduzeća završi do kraja 2015. godine.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.