Ikarbus prodao prvog srpskog mercedesa

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Nov.2014, 13:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ikarbus prodao prvog srpskog "mercedesa"

Kompanija Ikarbus potpisala je danas sa firmom 'Ariva litas' iz Požarevca ugovor o kupoprodaji deset solo gradskih autobusa, od kojih je jedan prototip (IK112 LE) napravljen u saradnji sa nemačkim Mercedesom.

Kako je rečeno novinarima u Ikarbusovoj fabrici u Zemunu, to je prvi "mercedesov" autobus koji je Ikarbus prodao.

Vozilo je kombinacija niskopodnog i srednjepodnog autobusa, kapaciteta za 100 putnika.

"Ugovor je veoma značajan za Ikarbus, jer je posle >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << dugog perioda fabrika ponovo počela da prodaje autobuse", kazao je generalni direktor Ikarbusa Aleksandar Vićentić.

On je izrazio nadu da će od početka sledeće godine Ikarbus imati "značajnu prodaju" autobusa, pre svega na domaćem tržištu.

"Prodaja prvog 'mercedesa' je izuzetno značajna, zato što od tog modela očekujemo mnogo, ne samo zbog prodaje u našoj zemlji, već i u inostranstvu, pre svega u okruženju", kazao je Vićentić.

On je dodao da je prodaja Mercedesovog modela autobusa značajna kako bi se potencijalni kupci uverili u kvalitet proizvodnje u Ikarbusu.

Vićentić je istakao da postoji zainteresovanost brojnih firmi za kupovinu Ikarbusovih autobusa, među kojima su GSP, Lasta, ATP Pančevo, kao i mnogi privatni prevoznici.

Ikarbus je danas potpisao i ugovor sa kompanijom Star Import o poslovno-tehničkoj saradnji, na osnovu koga će Ikarbus postati Mercedesov ovlašćeni nadograđivač za autobuske i "sprinter" kombi šasije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.