Hrvatski BDP realno manji za 0,5 odsto

Izvor: Capital.ba, 28.Nov.2014, 13:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatski BDP realno manji za 0,5 odsto

ZAGREB, Prema prvoj procjeni, bruto domaći proizvod Hrvatske za treće tromjesečje ove godine realno je manji za 0,5 odsto u odnosu na isti period prošle godine. Hrvatski zavod za statistiku objavio je da je prema rashodnoj metodi najveći doprinos povećanju obima BDP-a u trećem tromjesečju 2014. godine ostvaren većim izvozom usluga, dok je najveći doprinos smanjenju obima prouzrokovan rastom uvoza robe. Prema proizvodnoj metodi, najveći doprinos rastu BDP-a ostvaren je u djelatnosti prerađivačke >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << industrije, dok je najveći doprinos smanjenju obima ostvaren u djelatnosti građevinarstva. Hrvatska bi mogla ući u sedmu godinu recesije, ako pad BDP-a bude nastavljen i sljedeće godine, što bi se, prema prognozama, lako moglo i ostvariti, pišu hrvatski mediji. Prema regionalnim prognozama EBRD-a objavljenim u septembru, Hrvatska i dalje ostaje jedna od rijetkih zemalja koja ne izlazi iz krize.

Nastavak na Capital.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Italija je naš najbolji kupac

Izvor: B92, 28.Nov.2014

Spoljnotrgovinski deficit Srbije u prvih deset meseci 2014. bio je 3,55 milijardi evra, što je 0,4 odsto manje nego u istom periodu prošle godine...Kako je objavio Republički zavod za statistiku, izvoz robe od januara do oktobra imao je vrednost od 9,27 milijardi evra, što je povećanje od dva odsto,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.