Hrvatska: 20 miliona EUR za startupe

Izvor: Economy.rs, 03.Jun.2015, 01:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska: 20 miliona EUR za startupe

Hrvatska će osnovati prvi fond za preduzetnički kapital, vredan 150 miliona kuna (20 miliona evra), namenjen finansiranju hrvatskih start-ap kompanija, najavio je ministar preduzetništva, Gordan Maras.

Maras je, odgovarajući na pitanja Tviter korisnika o poketanju ovakvih preduzeća, precizirao da je ovaj fond osmišljen prema modelu javno-privatnog partnerstva između države i privatnih investitora, i zahvaljujući njemu hrvatski preduzetnici više neće morati da novac traže >> Pročitaj celu vest na sajtu Economy.rs << u inostranstvu, prenosi Tportal.

Ministar je objasnio da će od ukupno namenjenih 20 miliona evra, država obezbediti 12 miliona a osam miliona evra daće privatni investitori.

Rekao je da će sredinom jula biti objavljen poziv fond-menadžerima, i da bi ugovori s njima trebalo da budu zaključeni posle 1. oktobra.

Preduzetnici će, prema njegovim rečima, moći da dobiju iznos do 10 odsto vrednosti fonda, odnosno, do dva miliona evra.

Istakao je da vrednovanje projekata neće raditi državni službenici, već oni koji upravljaju fondom.

- Očekujemo tridesetak kvalitetnih ulaganja, kazao je Maras i dodao da će se novac deliti isključivo za projekte u Hrvatskoj i za hrvatske firme, ne starije od sedam godina. (Economy.rs, tportal 3. jun 2015.)

Nastavak na Economy.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Economy.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Economy.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.