Hrvati žele da ulažu u Šumadiju

Izvor: B92, 21.Apr.2015, 19:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Hrvati žele da ulažu u Šumadiju"

Hrvatski ambasador Gordan Markotić izjavio je da su privrednici iz te zemlje zainteresovani za investiranje i ekonomsku saradnju na području Šumadije.

Oni se interesuju za saradnju u oblasti metalske, auto industrije i poljoprivredno prehrambene proizvodnje.

Markotić je rekao da se ekonomska saradnja Srbije i Hrvatske odvija u kontinuitetu i naglasio da je razmena u 2014. godini bila oko 700 miliona evra.

"Srbija je treća investiciona destinacija za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Hrvatsku po dosadašnjim ulaganjima od oko 360 miliona evra", rekao je Markotić na prijemu kod gradonačelnika Kragujevca Radomira Nikolića.

Posle sastanka sa hrvatskim ambasadorom, Nikolić je izjavio da Grad Kragujevac priprema nove industrijske zone na ulazu u grad i da ozbiljno računa na investicije i saradnju sa privrednicimna iz Hrvatske.

Dodao je da su veoma značajna iskustva Hrvatske koja je članica EU za pristupanje fondovima, kao i na projektima iz oblasti zaštite životne sredine, poljoprivrede i industrije.

Nikolić se interesovao i o mogućnostima za prodaju odmarališta u Gradcu na hrvatskom primorju koje je u vlasništvu grada Kragujevca i dobio odgovor od ambasadora da se to pitanje treba rešiti na nivou predsednika dveju država u sklopu svih drugih sukcesija.

Delegacija ambasade Hrvatske u Srbiji završila je posetu Kragujevcu obilaskom Spomen parka Šumarice i muzeja "21 oktobar ".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.