Hrvati pobesneli, zbog ovoga će tek da beže FOTO

Izvor: B92, 27.Feb.2017, 19:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvati pobesneli, zbog ovoga će tek da beže FOTO

Zagreb -- Fotografija računa iz jednog supermarketa u Irskoj izazvala je veliku buru na društvenim mrežama, pogotovo među Hrvatima.

Naime, na njemu je izlistano 18 artikala, mahom prehrambenih proizvoda, poput klementina, jabuka, jagoda, narandži, grožđa, gljiva i krompira, a sveukupna cena iznosi 13.66 evra. Od toga na porez odlazi tačno 0.07 evra i to na plastičnu kesu.

Irska je jedna od zemalja koja ima nultu stopu poreza na većinu prehrambenih proizvoda, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a oporezuju alkohol, sokove, flaširanu vodu, slatkiše i grickalice.

Hrvati, već neko vreme Irsku vide kao obećanu zemlju u koju odlaze u sve većem broju u potrazi za poslom. Ovaj račun ide u prilog idealnoj slici ove zemlje.

U Hrvatskoj PDV na hranu iznosi 25 odsto, izuzetak su hleb, mleko, ulje i hrana za decu na kojima je stopa poreza 5 odsto.

“Za 100 kuna, a nije mogao stvari da nosi do auta”, komentariše jedan od članova grupe na kojoj je podeljena ova slika, verovatno razmišljajući da u svojoj zemlji za 100 kuna nabavi jedva nekoliko artikala.

“Koje cene... A kod nas znoj te oblije na kasi...”, komentarisala je druga članica grupe.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Blago Ircima: Oni na račun od 1.700 dinara za hranu plate porez 10 dinara!

Izvor: Telegraf.rs, 27.Feb.2017

Fotografija fiskalnog računa iz Irske koja se pojavila na Fejbuku u kratkom vremenskom roku je izazvala lavinu komentara i rasprave o poreskim razlikama u Hrvatskoj i Irskoj...Na računu se vidi 18 artikala, a na celi račun je plaćen porez od samo 0.07 evra (za plastičnu kesu). Ukupni račun je iznosio...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.