Hrvate čekaju rezovi i manje plate

Izvor: B92, 06.Mar.2015, 16:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvate čekaju rezovi i manje plate

Hrvatsku očekuju dublji rezovi koji bi mogli da uključe i smanjenje plata, subvencija i usluga u zdravstvu, najavio je ministar finansija Boris Lalovac.

Odluka je politička i mora je doneti Vlada na čelu s premijerom, preneo je portal Seebiz izjavu Lalovca za Hrvatski radio.

"Aktivno radimo na programu reformi - biće rezova u području zdravstva, plata i subvencija", rekao je on, ističući da je Brisel dao Hrvatskoj rok do maja i da bi javnost uskoro trebalo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da sazna o kakvim merama se radi.

Prema njegovim rečima, analiticari bi trebalo da ponude paletu mera kako da se smanje rashodi, a onda se mora doneti politička odluka o tome koje će se mere implementirati u nacionalni program reformi koje Briselu moraju da se prezentuju do maja.

"Jeftinog novca u svetu ima, i moj prvi zadatak je da zatvorimo skupe dugove jeftinim novcem, gde god ga mogu naći. To je velika ušteda za Hrvatsku", naveo je ministar i dodao da nema novih zaduživanja.

"Ne radi se o novim zaduženjima nego vraćamo dugove koji su nam šest odsto, sedam odsto skuplji. Skupe kredite ćemo zameniti jeftinijima, to rade sve zemlje EU-a", rekao je Lalovac, precizirajući da bi država mogla da uštedi izmedu 300 i 350 miliona kuna.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Mogući rezovi plata i subvencija

Izvor: Capital.ba, 06.Mar.2015

ZAGREB, Hrvatsku očekuju dublji rezovi koji bi mogli da uključe i smanjenje plata, subvencija i usluga u zdravstvu, najavio je ministar finansija Boris Lalovac. Odluka je politička i mora je donijeti Vlada na čelu s premijerom, prenio je portal Seebiz izjavu Lalovca za Hrvatski radio. „Aktivno...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.