Hrvat prodavao mobilni koji Soni nije ni lansirao

Izvor: B92, 27.Jul.2016, 18:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvat prodavao mobilni koji Soni nije ni lansirao

Da se ​​na hrvatskom Njuškalu može kupiti gotovo sve i nije neka novost, ali oglas koji je osvanuo u ponedeljak zasenio je sve dosadašnje.

Informaciju o Hrvatu koji je objavio oglas u kojem navodi kako "prodaje mobilni Sony Xperiju F833X za 3,5 hiljada kuna" rekordnom brzinom preneli su gotovo svi svetski portali specijalizovani za mobilne telefone.

VEst se proširila iz jednog razloga - Sony Xperiju F833X je telefon koji Soni još nije zvanično ni predstavio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ni objavio njegove specifikacije, a kamoli pustio u prodaju.

Ispada, dakle, da je neko iz Hrvatske na Njuškalu pokušao da proda mobilni koji bi, prema nekim najavama, trebalo da bude predstavljen najranije u septembru, a za tako nešto postoje dva moguća razloga:

Prvi je da je reč o nekome ko je na neki način povezan sa Sonijem pa ima pristup njihovom još nepredstavljenom modelu mobilnog telefona, čije je slike ilegalno postavio na internet. Iako bi ovo bio prvi takav slučaj u Hrvatskoj, slični scenariji u kojima se informacije o mobilnim telefonima koji još nisu zvanično predstavljeni tobože slučajno pojave na internetu u svetu se događaju nekoliko puta godišnje.

Drugi mogući razlog jeste da je neko jednostavno postavio slike nekog sličnog mobilnog koje je preuredio u fotošopu i to isključivo kako bi zaradio na naivnim kupcima.

Bilo kako bilo, teško će se saznati ko je bio misteriozni prodavac jer su na Njuškalu već uklonili oglas i sve informacije o prodavcu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Hrvat prodavao mobilni koji nije ni lansiran

Izvor: Radio 021, 27.Jul.2016

Oglas koji je osvanuo na hrvatskom portalu Njuškalo, zasenio je sve prethodne...Informaciju o Hrvatu koji je objavio oglas u kojem navodi kako "prodaje mobilni Sony Xperiju F833X za 3,5 hiljada kuna" rekordnom brzinom preneli su gotovo svi svetski portali specijalizovani za mobilne telefone...Vest se...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.