Hogan: Air Serbia profitabilna do kraja godine

Izvor: GdeInvestirati.com, 18.Sep.2014, 10:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hogan: Air Serbia profitabilna do kraja godine

BEOGRAD - Verujem da će Air Serbia biti jedna od najuspešnijih priča u vazdušnom saobraćaju u svetu, kaže predsednik Etihad Airwaysa James Hogan, ističući da sve ukazuje da će Air Serbia biti profitabilna do kraja ove godine.

James Hogan, koji je došao u Beograd na prvi sastanak Nadzornog odbora kompanije Air Serbia, u intervjuu za RTS ocenjuje prvu godinu rada domaćeg avio-prevoznika, u kome Etihad ima 49 odsto vlasničkog udela.

Uskoro se navršava >> Pročitaj celu vest na sajtu GdeInvestirati.com << godina od prvog leta novog srpskog avio-prevoznika, a na pitanje da li je zadovoljan postignutim, Hogan odgovara vrlo optimistično.

"Verujem da će Air Serbia biti jedna uspešna priča u avio-saobraćaju ove godine, zapravo jedna od najuspešnijih u celom svetu. Repozicioniranje kompanije i prihvatanje promena znači da će Air Serbia biti profitabilna do kraja ove godine."

Ljudi u kompaniji Air Serbia su ostvarili dobre poslovne rezultate, uradili su izuzetan posao, imamo jednu od najsnažnijih avio-kompanija koja ide napred, ne samo na Balkanu već i u Evropi, naglasio je Hogan.

Šta je bila alternativa: nemati avio-kompaniju, a taj vakuum bi popunili Ryanair, EasyJet, Wizzair, bilo ko, upitao je Hogan i ukazao da je uspešan avio-prevoznik kao ambasador.

Važno je da predstavljamo Srbiju kao naciju, a ključni deo napretka biće i turizam. A turiste možete da privučete jakim saobraćajnim vezama, divnom kulturom, istorijom, dodaje on.

Kada uđete u Etihadove avione, zadovoljstvo je videti i video-materijal o Beogradu i našim partnerima među kojima je i Air Serbia. Mi u stvari prikazujemo Srbiju u 700 aviona iz porodice Etihad koji lete širom sveta.

Planiramo letove za SAD

Veoma sam ponosan na to šta je postigla Air Serbia i kako je vaše kabinsko osoblje prihvatilo dodatnu obuku. Verujem da oni pružaju jednu od najboljih usluga u Evropi, o vašim pilotima odavno znamo da su sjajni i na to možete da budete veoma ponosni.

Usredsređeni smo na ulaganje u ljude, usluge, poboljšanje iskorišćenosti aviona, bolji učinak u promociji brenda, veću uštedu troškova, da se poboljša saobraćajni protok kroz Beograd.

Osim toga, planiramo i ponovne letove iz Beograda za Sjedinjene Američke Države. Važno je da sve što radimo ima komercijalni rezon, a o letovima za SAD neophodni su dogovori sa njihovim vlastima.

Nastavak na GdeInvestirati.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GdeInvestirati.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GdeInvestirati.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.