Upaljena i druga peć u Železari

Izvor: Mondo, 05.Maj.2016, 10:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Upaljena i druga peć u Železari

Potpaljena je i druga visoka peć u "Železari Smederevo", potvrdio je jedan od direktora čeličane Peter Kamaraš.

Foto: youtube/printscreen

Od danas u Železari Smerderevo rade obe visoke peći. Ponovo je pokrenuta visoka peć broj dva, tako da će prvi čelik poteći za dva dana, potvrdio je Kamaraš.

Inače, novi vlasnik Železare kineski "Hestil" najavio je da će kompletno preuzeti čeličanu do kraja juna, kada u Smederevo, kako RTS saznaje, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << treba da dođe, oko 100 kineskih rukovodilaca.

Kineska banka odobrila je kompaniji Hestil kredit od 600 miliona dolara koje će ova kineska kompanija investirati u Železaru Smederevo, piše Politika.

Kako navode, planirana su znatna ulaganja u opremu, a radiće se i na unapređenju kvaliteta proizvoda, kao i zaštite životne sredine.

Prvobitno je, podseća ovaj beogradski dnevnik, bilo najavljeno da će kineska kompanija u smederevsku železaru uložiti 130 miliona evra.

Kasnije je taj iznos povećan na 300 miliona, a u jednom trenutku, pre potpisivanja ugovora, spominjao se iznos od 900 miliona evra.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Hestilu zajam od 600 mil dolara za Železaru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Maj.2016

Kineska banka odobrila je kompaniji Hestil kredit od 600 miliona dolara koje će ova kineska kompanija investirati u Železaru Smederevo, piše Politika...Hestil je, naime, na svom internet sajtu objavio ranije da planira da čeličana u Smederevu postane najkonkurentniji proizvođač gvožđa i čelika...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.