Han: Razmotriti jedinstveno tržište Balkana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jan.2017, 15:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Han: Razmotriti jedinstveno tržište Balkana

Evropski komesar za proširenje Johanes Han izjavio je danas da treba razmotriti stvaranje jedinstvenog tržišta Balkana koje bi bilo privlačno i za evropske kompanije.

Han je rekao da je danas u Davosu razgovarao s premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem o mnogim pitanjima, ali da je glavna tema bila ekonomska situacija, "snažno poboljšanje ekonomskih podataka u Srbiji, pad nezaposlenost, stopa rasta, što može biti model za sve zemlje u regionu".

Komesar za proširenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << EU je rekao da ne isključuje skoro otvaranje drugih poglavlja u pristupnim pregovorima kako bi se sledila namera da se svakih meseci otvore nova poglavlja.

"Gledali smo u budućnosti i jedinstveno tržište Balkana može biti opcija. Ako ima 20 miliona potrošača to je interesantno za evropske kompanije tako da je budućnost Zapadnog Balkana jasno u EU sa svim njenim mogućnostima i perspektivama", rekao je Han.

On je rekao da su u Srbiji postignuti "izvanredni" rezultati i da to "može biti primer za druge i pokazuje šta je moguće ako svi vuku istom snagom".

Na pitanje da li je politička situacija sada pogodna za jedinstveno tržište, Han je rekao da treba ima viziju i izrazio uverenje da premijer Srbije ima viziju ne samo za svoju zemlju, već i za region.

Han je rekao da treba poboljšati životne uslove i stvoriti nova radna, "što je jedino moguće ako napravite veće tržište koje je atraktivno".

"Mnogo treba uraditi, ali treba da imati viziju šta će biti konačan cilj", rekao je Han.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Han: Jedinstveno tržište na Balkanu može biti opcija

Izvor: EurActiv Srbija, 20.Jan.2017

Evropski komesar za susedsku politiku i pregovore o pristupanju Johanes Han izjavio je 20. januara da treba razmotriti i mogućnost stvaranja jedinstvenog tržišta Balkana koje bi bilo privlačno i za evropske kompanije. On je u Davosu ocenio da bi to doprinelo otvaranju novih radnih mesta i poboljšanju...

Nastavak na EurActiv Srbija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.