Hakeri upali u bankarski sistem?

Izvor: S media, 15.Dec.2011, 21:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hakeri upali u bankarski sistem?

Nekoliko banaka u Srbiji obavestilo je juče veliki broj klijenata da su njihove platne kartice privremeno blokirane iz bezbednosnih razloga.

Albanski hakeri oborili nekoliko sajtova iz Niša

Pljačkao banke plastičnim pištoljem

Savetnika pod ruku pa u banku

Kako Danas saznaje u jednoj od banaka, debitne i kreditne kartice blokirane su jer je iz evropske centrale stigla informacija da su podaci iz tih kartica kompromitovani. U kol-centru >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << iste banke rekli su da „ni oni nemaju detaljne podatke“ o načinu na koji su podaci komromitovani, ali da je do toga moglo doći putem interneta ili korišćenjem ovih kartica u inostranstvu.

Procenjuje se da je reč o velikom broju blokiranih kartica. Nezvanično, već sledeće sedmice će krenuti izdavanja novih kartica, a klijenti će novac u međuvremenu moći da podižu na šalterima.

Prema saznanjima Danasa, proces blokiranja kartica u nekim bankama počeo je još u subotu, ali ni u jednoj od pozvanih banaka nisu želeli na kažu o čemu je reč.

(Danas)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.