HTC nema rešenje - od sjaja do očaja

Izvor: B92, 05.Okt.2015, 16:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HTC nema rešenje - od sjaja do očaja

Posrnuli tajvanski proizvođač pametnih telefona HTC prijavio je gubitak u drugom uzastopnom kvartalu, nekoliko nedelja pošto je najavio ukidanje radnih mesta.

Neto gubitak HTC-a posle oporezivanja je u tri meseca zaključno sa septembrom iznosio 4,48 milijardi tajvanskih dolara (137,1 milion američkih dolara) u poređenju sa profitom od 600 miliona tajvanskih dolara iz istog perioda prošle godine, navodi se u saopštenju kompanije, prenosi Frans pres.

Prihodi HTC-a >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u trećem kvartalu su iznosili 21,4 milijardu tajvanskih dolara, što je upola manje u odnosu na prihode iz istog perioda lane.

U avgustu, HTC je najavio ukidanje preko 2.000 radnih mesta, nakon registrovanja rekordnih gubitaka u drugom kvartalu, u okviru nastojanja da reorganizuje poslovanje.

HTC, koji je nekada bio zvezda u sektoru proizvodnje smartfona, već duže vreme ima problem da održi korak sa rivalima kao što su Samsung, Epl i kineski brend Huavej.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

HTC nema rješenje, od sjaja do očaja

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Okt.2015

Posrnuli tajvanski proizvođač pametnih telefona HTC prijavio je gubitak u drugom uzastopnom kvartalu, nekoliko sedmica nakon što je najavio ukidanje radnih mjesta...Neto gubitak HTC-a posle oporezivanja je u tri mjeseca zaključno sa septembrom iznosio 4,48 milijardi tajvanskih dolara, odnosno 137,1...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.