Gugl će prodavati muziku

Izvor: S media, 16.Okt.2011, 12:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gugl će prodavati muziku

Gugl blizu postizanju dogovora sa kompanijom EMI o prodaji muzike na svom serveru Gugl Mjuzik Beta. Analitičari smatraju da je jedan od razloga pokretanja ovog projekta bitka sa konkurencijom.

Gugl je svoj muzički servis, Gugl Mjuzik Beta, predstavio još u maju, ali pošto dogovori sa velikim izdavačima nisu postignuti, ovaj servis, koji i dalje funkcioniše po principu pozivnica, korisnicima nudi samo mogućnost skladištenja sopstvene muzike, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << B92. Gugl, sudeći prema izjavama izvora u muzičkoj industriji, želi nešto više i bliži se postizanju dogovora sa jednim od izdavača, kompanijom EMI, o prodaji muzike na ovom servisu.

Gugl ukida svoju društvenu mrežu "Baz"

Gugl obeležava rođendan Mihajla Pupina

Ovako treba da izgleda CV! (VIDEO)

Pregovore se vode i sa Varnerom, kompanijom Soni Music i Universal, ali nisu ni blizu finalizacije.

Jedan od razloga pokretanja ovog projekta je bitka sa konkurencijom, smatraju analitičari, a Gugl već sada ima svoj mobilni OS, svog proizvođača uređaja, a uskoro bi mogao dobiti i svoj "iTunes".

(Vesti-online)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.