Gradjevinska industrija pokretač za celu Srbiju

Izvor: Beta, 02.Sep.2014, 16:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradjevinska industrija pokretač za celu Srbiju

BEOGRAD, 2. septembra 2014. (Beta) - Ukoliko se pokrene gradjevinska industrija u Beogradu, pokrenuće se privreda u celoj Srbiji, ocenio je u utorak gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

"Grad Beograd čini oko 39 odsto bruto društvenog proizvoda (BDP) Srbije i ako uspemo da pokrenemo Beograd, uspećemo da pokrenemo celu Srbiju, pogotovo gradjevinsku industriju", kazao je Mali novinarima, nakon sastanka sa predstavnicima Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED).
>> Pročitaj celu vest na sajtu Beta <<
On je rekao da je na sastanku razgovarano o saradnji NALED-a i gradske uprave u oblasti javno-privatnih partnerstava, dodajući da je to upravo način na koji grad Beograd želi da finansira velike projekte, "a ne zaduživanjem, kao što je to radila prethodna vlast".

Gradonačelnik je dodao da Vlada Srbije na reformskom putu radi na usvajanju brojnih zakona od kojih je, prema njegovim rečima, za Beograd najvažniji Zakon o planiranju i izgradnji.

Nastavak na Beta...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.