Grade poslovne zgrade i guraju BDP

Izvor: B92, 29.Sep.2016, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grade poslovne zgrade i "guraju" BDP

Vašington -- Američka ekonomija je u drugom ovogodišnjem kvartalu ostvarila veći rast od prvobitno procenjenog, zahvaljujući većoj potrošnji na izgradnju poslovnih zgrada.

Bruto domaći proizvod (BDP) SAD je u periodu april-jun porastao za 1,4 odsto na godišnjem nivou, što je više u odnosu na prvobitnu procenu rasta od 1,1 odsto, saopštilo je američko ministarstvo trgovine, a prenosi agencija AP.

Skroman rast BDP-a u drugom kvartalu usledio je posle lošijeg >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tempa rasta iz prvog tromesečja od 0,8 odsto i od 0,9 odsto iz poslednja tri meseca prošle godine.

Ekonomisti, međutim, veruju da je ekonomija u tekućem kvartalu ubrzala na stopu rasta od oko 3 odsto, potpomognuta snažnom ličnom potrošnjom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.