Golfovi stari 5 dana po 21.000$ ali nisu obični

Izvor: B92, 28.Sep.2016, 09:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Golfovi" stari 5 dana po 21.000$ ali nisu obični

Varšava -- Tri identična automobila koje je koristio papa Franja za vreme posete Poljskoj Katolička crkva je dala na aukcijsku prodaju.

Prihodi od prodaje su namenjeni pomoći sirijskim izbeglicama.

Papu Franju su tokom posete vozili u tri teget "golfa", sa registracijskim tablicama K1 PAPA, K2 PAPA i K3 PAPA, prenosi AP.

Kancelarija Karitasa u Krakovu navodi da svaki auto vredi po 80.000 zlota (21.000 dolara), da su korišćeni samo pet dana (koliko je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << papa bio u poseti Krakovu) i da će biti prodati na aukciji koja počinje 9. oktobra onome ko najviše ponudi.

Karitas je saopštio da su sredstva od prodaje namenjena finansiranju mobilne klinike za Sirijce u Libanu i za brigu o starijim osobama sa posebnim potrebama u Poljskoj.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vozila pape Franje na aukciji

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Sep.2016

Tri identična automobila koje je koristio papa Franja za vrijeme posjete Poljskoj katolička crkva je dala na aukcijsku prodaju...Prihodi od prodaje su namjenjeni pomoći sirijskim izbjeglicama...Papu Franju su tokom posjete vozili u tri teget "golfa", sa registracijskim tablicama K1 POPE, K2 POPE i...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.