Gojković: Budžet će biti štedljiv, ali podsticajan

Izvor: GdeInvestirati.com, 27.Nov.2014, 18:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gojković: Budžet će biti štedljiv, ali podsticajan

BEOGRAD - Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković rekla je za RTS da je uverena da će predlog zakona o budžetu do 10. decembra biti pred poslanicima. Budžet će biti štedljiv, kako je i najavljeno, ali i podsticajan, ističe Gojkovićeva.

Gostujući u Dnevniku RTS-a ona je rekla da je sada najvažnije da Vlada ima sve elemente za pravljenje predloga zakona o budžetu i podseća da Vlada svakog dana zaseda kako bi se sa MMF-om napravio valjan budžet. >> Pročitaj celu vest na sajtu GdeInvestirati.com <<

"Očekujem da će do 10. decembra predlog zakona biti pred poslanicima. Imaćemo dovoljno vremena da se raspravi o budžetu, koji će biti veoma štedljiv, ali s druge strane - i podsticajan", ističe Gojkovićeva.

Prema njenima rečima, posle niza godina nemara prema budžetu, vlast pristupa uređenju fiskalnog sistema i budžeta.

Predsednica Skupštine navodi da će i sam premijer doći da predstavi i brani predloge zakona.

"Neće se desiti, kao što je bilo ranijih godina, da se budžet usvaja u ponoć, sve će biti na vreme iako malo kasni zbog sklapanja dogovora sa MMF-om", naglašava Gojkovićeva.

Maja Gojković kaže da će poslanici imati dovoljno vremena i da će moći suštinski da raspravljaju o budžetu.

S druge strane, dodaje predsednica Skupštine, skrajnut je rad skupštinskih odbora za finansije i budžet, gde se vodi najžučnija rasprava.

Nastavak na GdeInvestirati.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GdeInvestirati.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GdeInvestirati.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.