Gljadelkin nakon dodatne kupnje dionica drži 24,6% udjela u Hidroelektri

Izvor: SEEbiz.eu, 12.Avg.2016, 09:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gljadelkin nakon dodatne kupnje dionica drži 24,6% udjela u Hidroelektri

ZAGREB - Hidroelektra niskogradnja objavila je kako je Sergej Gljadelkin, član Nadzornog odbora kompanije stekao dodatnih 53.931 redovnu dionicu društva po cijeni od 20,0 kuna po dionici.

Nakon ove kupnje drži ukupno 153.501 redovnu dionicu društva što čini 24,60% temeljnog kapitala društva. Time je postao najveći pojedinačni vlasnik ove kompanije.

Od ranije je poznato kako Gljadelkin ima ključni utjecaj u još jednoj građevinskoj kompaniji - Institutu IGH.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << />
U Hrvatsku je došao 2004. i osnovao tvrtku Titan građenje kojom se ubacio u tada rastući građevinski biznis. Najveći projekt bio mu je stambeno-poslovna zgrada na Zagrebačkoj cesti u Zagrebu, površine 14.760 četvornih metara. Tvrtku je 2011. prodao svojem sunarodnjaku Konstantinu Edelu i njegovim partnerima Grigoriju Edelu i Olegu Sološčanskom.

Lanjskim preuzimanjem Instituta IGH Gljadelkin je najavio snažniji poslovni zamah u Hrvatskoj. Najveća hrvatska projektantska i konzultantska tvrtka u građevinarstvu zbog prezaduženosti završila je 2013. u predstečajnoj nagodbi. Kompanija je u razdoblju procvata građevinskog sektora 2000-ih pod vodstvom Jure Radića i uz financijsku podršku Zagrebačke banke ušla u brojne nekretninske projekte čija je realizacija zaustavljena zbog dugotrajne recesije. Pritisnut dugom od 1,88 milijardi kuna, IGH je 2013. pokrenuo predstečajnu nagodbu koja je, uz prodaju nekretninskih projekata i povratak na osnovno poslovanje (projektiranje, nadzor i ispitivanje materijala), predviđala i pronalazak strateškog partnera sa svježim kapitalom. Na poziv za dokapitalizaciju javio se (kao i slučaju Kupara) jedino Sergej Gljadelkin koji je uložio 58 milijuna kuna i postao većinski vlasnik s vlasničkim udjelom od 51,3 posto.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.