G20: Stroži nadzor za 29 svetskih banaka

Izvor: Vesti-online.com, 05.Nov.2011, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

G20: Stroži nadzor za 29 svetskih banaka

Međunarodni regulatorni organ zadužen za ograničenje rizika po globalni finansijski sistem, Odbor za finansijsku stabilnost (FSB), objavio je listu 29 svetskih banaka koje će biti izložene strožoj regulativi i kapitalnim zahtevima. Takvu odluku su u petak na samitu Grupe 20 (G20) u Kanu doneli lideri najmoćnijih i velikih privreda u brzom usponu.

Takvu odluku su u petak na samitu Grupe 20 (G20) u Kanu doneli lideri najmoćnijih i velikih privreda u brzom usponu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<
Na listi se nalaze neke od najvećih američkih banaka "Benk of Amerika", "Sitigrup" i "Goldman Saks", kao i banke iz Francuske, Velike Britanije, Nemačke, Švajcarske, Narodne Republike Kine i Japana, među kojima su "Benk of Čajna", "Barkliz", "BNP Pariba", "Komercbank", "Dojče bank", "Kredi Suis", "Morgan Stenli", "Sosijete Ženeral", UBS i druge, prenela je francuska novinska agencija AFP.

FSB, sa sedištem u Švajcarskoj, saopštio je da stroži nadzor nad pomenutim bankama, "prevelikim da bi se dopustio njihov bankrot", smanjuje šanse da one propadnu i doprinosi ograničenju ekonomske štete ukoliko se to ipak dogodi.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.