Formirana Radna grupa za izmene Zakona o javnim nabavkama

Izvor: RTS, 31.Mar.2015, 00:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Formirana Radna grupa za izmene Zakona o javnim nabavkama

Skupštinski Odbor za finansije formirao je Radnu grupu za izmene i dopune Zakona o javnim nabavka. Odbor za finansije usvojio je i izmene Zakona o hipoteci.
Predsednik Odbora Veroljub Arsić podsetio je da se navršavaju dve godine od primene Zakona o javnim nabavkama koji je prema mnogim ocenama najboli u regionu, ali je neophodno da se poboljša zbog efikasnije primene, prenosi Tanjug.
Prema >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << njegovim rečima, zbog određenih specifičnosti i okolnosti koje se dešavaju u primeni tog zakona, ukazala se potreba da se on poboljša.
Zadatak Radne grupe će biti da pripremi izmene i dopune Zakona o javnim nabavkama, a u tom poslu pomagaće im predstavnici NBS, Ministarstva finasija, Uprave za javne nabavke.
Predstavnici skpštinskog Odbora za finansije prihvatili su i vladin Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o hipoteci koji bi trebalo da omogući bolji položaj kreditora i veću zaštitu dužnika, odnosno vlasnika hipotekarne nepokretnosti.
Prema rečima višeg savetnika u Ministarstvu finansija Dejana Hadžića, te zakonske izmene predstavljaju deo paketa kojim se unapređuju i definišu uslovi poslovanja u Srbiji.
Hadžić je na sednici Odbora rekao da bi izmene Zakona o hipoteci trebalo da ubrzaju finansijske privredne aktivnosti, naročito izgradnju i ulaganja u privredi.
Nove izmene Zakona o hipoteci usklađene su i sa izmenama Zakona o javnom beležništvu, rekao je Hadžić i ukazao da su predstavnici MMF pozdravili te izmene.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Uskoro izmene Zakona o javnim nabavkama

Izvor: B&F Online, 31.Mar.2015

Odbor Skupštine Srbije za finansije formirao je Radnu grupu za izmene i dopune Zakona o javnim nabavkama. Predsednik tog odbora Veroljub Arsić koji će biti i predsednik Radne grupe, rekao je da je potrebno da se poboljša taj zakon koji je u primeni dve godine. "Zakon o javnim nabavkama čija je primena...

Nastavak na B&F Online...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.