Finska kompanija ispunila uslove tendera za FAP

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Maj.2015, 17:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Finska kompanija ispunila uslove tendera za FAP

Finska kompanija SISU auto (SUOMEN ERIKOISAJONEUVOT OY) ispunila je uslove tendera za izbor strateškog partnera Fabrike automobila Priboj (FAP), saopštila je danas Agencija za privatizaciju.

Ta kompanija je jedina podnela ponudu na tenderu za FAP koja će biti dostavljena privatizacionom savetniku da proceni da li je prihvatljiva.

"Komisija je konstatovala da ponuda sadrži sve elemente u skladu sa Uputstvom za ponuđače, te je odlučila da se kopija ponude dostavi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << privatizacionom savetniku, s obzirom na obimnost dokumentacije i potrebu za njenom detaljnom analizom", navodi se u saopštenju.

Agencija za privatizaciju je 20. februara objavila tender za prodaju FAP-a, a 20. marta je produžila rok za dostavljanje ponuda za izbor strateškog investitora koji će zajedno sa Republikom Srbijom osnovati novo preduzeće.

Minimalni ulog strateškog investitora je najmanje milion evra u novcu i pet miliona evra u stvarima ili pravima. Ulog Republike Srbije u novom preduzeću biće deo imovine FAP-a koju je država stekla zamenom potraživanja za vlasništvo. Vlada Srbije i finska kompanija SISU auto su 30. maja 2014. u Priboju potpisali Memorandum kojim je predviđeno da ta firma preuzme deo imovine FAP-a, gde bi pokrenula proizvodnju novih kamiona i delova za kamione.

Ministar privrede Željko Sertić je kazao da se, ukoliko FAP dobije strateškog partnera, otvaraju mogućnosti da se uđe u privatizaciju i drugih delova fabrike, poput Livnice, za koju postoje zainteresovani kupci.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.